2012-01-28 408 views
第一次寫食評,因為實在太氣憤!自從係英國返黎,愛上HIGHTEA,於是周不時都去試下唔同地方的HIGHTEA。初五放假諗住黎試下彩雲軒呢個'下午茶三重奏"AFTERNOON HIGH TEA SET啦~黎之前打左電話BOOK定位話食HIGHTEA,黎到..無人黎你。無人SERVE你。等左一陣先終於有個人發現你。心情靚靚的,無咩所謂啦,坐底,佢話HIGHTEA要等25-30分鐘,因為係即刻整的。下,咁我訂位個時都話左要HIGHTEA架啦,我又準時黎.. 都算啦,等就等啦。雖然我好肚餓。點知等下等下,等左成40分鐘都未有得食! 問個WAITER,佢剩係話黎緊黎緊,仲"好有禮貌"咁話講左要等25分鐘的,但家下唔止25分鐘喎.. ! ... 都算等左40幾分鐘,終於都黎到啦個HIGHTEA SET。我就想睇下係點樣即刻整咁熱辣辣... 但SORRY,係凍冰冰的。連條春卷,個SCONE,乜都係凍的!咁請問咩叫即刻整 即刻砌 要砌40分鐘連去MICROWARE 叮一叮,扮新鮮的誠意都無!!本來要等咁耐,條氣已經唔順,等左咁耐的D 野食仲要唔好食的。我深深覺得上一個食評係造馬咯! 完全唔係個回事丫唔
第一次寫食評,因為實在太氣憤!

黎之前打左電話BOOK定位話食HIGHTEA,黎到..

無人黎你。無人SERVE你。等左一陣先終於有個人發現你。

點知等下等下,等左成40分鐘都未有得食!

但家下唔止25分鐘喎.. ! ... 都算
等左40幾分鐘,終於都黎到啦個HIGHTEA SET。
連條春卷,個SCONE,乜都係凍的!

咁請問咩叫即刻整 即刻砌 要砌40分鐘
連去MICROWARE 叮一叮,扮新鮮的誠意都無!!

我深深覺得上一個食評係造馬咯! 完全唔係個回事丫唔該!

再客觀D 黎講丫,呢個SO-CALLED HIGHTEA SET,唔跟TEA,
只可以要港式奶茶*(WAITER強調是港式),檸茶檸水同咖啡。

野食的賣相OK的,不過是MINI SIZED,BITE SIZED,
SCONE得2舊,JAM/ CREAM全欠奉 (乾啃吧)
其他只係食得落肚,我等到勁肚餓都完全唔覺得好食
其中以一舊類似雲石蛋糕的東西最難食。剩係得個甜字。

明明開開心心去HIGHTEA,變到咁... 唉
賣相可以,味道差勁,份量迷你
相機靚,影靚左,但唔好被騙。

$288 PER SET FOR TWO 再加一,說貴不貴,說平也不平,
要等45分鐘,飲檸茶檸水,食物唔好食,SERVICE欠佳,環境更加不用說的糟糕 (上一篇真係亂黎)
我一定一定一定唔會再黎咯!!

2012-01-27
$158 (Tea)
  • 沒有