2014-12-02 2710 views
星期日和朋友去屯門黃金泳灘遊玩,順便揾野食.上openrice search到附近有幾間餐廳,發覺TheFaith食評不錯,打去訂左兩位.大約六點半到達餐廳,接待員帶我們到窗邊卡位坐下.望出去雖然不是海景,一片茂密樹木,偶然會有幾輛車經過,感覺也非常寫意.侍應生先介紹頭盤有各類法國海鮮生,加拿大馬糞海膽及50個月橡木果黑毛豬火腿.好!一於試晒三款 生揀選了兩款,Golden Regal--外殼上帶有金箔,說是今年新款品種,入口海水味適中,爽中帶甜,食完滿鮮甜,感動味蕾 另一款HCM有一點煙薰海藻味,口感豐富.再選多兩隻法國Cherry Stone,海水味濃,爽口清甜,不同於美國口味,也是一個好選擇.加拿大馬糞海膽--叫了半份,海膽鮮甜肥美伴紫菜靑瓜,食落不會有滯口感,非常清新. 橡木果黑毛豬火腿--濃厚橡木果味油香而不膩,配芝士豐富,配蜜瓜清新細膩 用網上手機優惠券,送左隻法式溏心鮑魚 湯點了白松露湯,香濃磨菇滲出白松露香味.主菜揀左澳洲和牛胸膈膜,見幾特別菜色,待應推介食4-5成熟.爽中有彈性口感特別,香濃牛肉味有別於食牛扒那種感覺,都幾特別. 最後甜品叫了心太軟,甜

用網上手機優惠券,送左隻法式溏心鮑魚
最後甜品叫了心太軟,甜味適中,朱古力味香濃配上呍呢拿雪糕.非常滿足的一晚
2014-11-30
Dining Offer