2017-10-15 1018 views
韓國文化真是十分強勁,無論無影視,食物,美容及衣著都影響到好多不同的地方,令我也深深愛上韓國的食物! 星期五的晚上又約左好朋友一起去食炸雞🍗🍗🍗啦!今次d間食肆係朋友選擇的,8點幾去到并不需要等位!一眼已經被menu的食物吸引,好似好勁咁!一心想食炸🍗🍗,當然要叫啦佢有多種選擇分別有原味,柚子味,芝士味,蒜蓉味等等...我叫的是蒜蓉味!最少叫10件雞,上面已淋上醬汁及有點蒜蓉!炸漿較硬,不夠鬆脆,但雞肉不會過老,味道尚算okay,不會過咸!芝士牛肉鍋飯~攪拌時芝士起絲,十分邪惡,牛肉好嫩不會老,小小辣!喜出望外的選擇!叫了杯特飲,芒果涼浸浸特飲芒果味不算突出,但有汽lemonade 酸酸地幾醒神!如果想試炸雞的朋友,在銅鑼灣應該會有幾好的選擇!
星期五的晚上又約左好朋友一起去食炸雞🍗🍗🍗啦!
今次d間食肆係朋友選擇的,8點幾去到并不需要等位!

一眼已經被menu的食物吸引,好似好勁咁!
一心想食炸🍗🍗,當然要叫啦

芝士牛肉鍋飯~

叫了杯特飲,芒果涼浸浸特飲
芒果味不算突出,但有汽lemonade 酸酸地幾醒神!
如果想試炸雞的朋友,在銅鑼灣應該會有幾好的選擇!