2024-04-24 292 views
好耐冇食台式蛋餅、鹽酥雞嗰啲嘢,好掛住台灣嘅味道!今晚就嚟咗銅鑼灣呢間Check-in Taipei,裝修好靚,非常適合打卡📸 仲有窗口位望住靚靚海景👍食物選擇唔算太多,我哋點咗鹽酥雞、蛋餅、牛肉麵同埋麻糬,食吓食吓都幾飽。我哋飲咗杯紅豆牛乳,勁好味呀,紅豆味香濃,配牛奶真係冇得頂!如果多少少紅豆粒粒,口感再豐富啲仲正😋鹽酥雞好大件,配三款唔同醬汁,辣辣哋嘅水牛城雞翼味道幾惹味;我自己就鍾意松露醬多啲;柚子醬最清新,減低肥膩感😂蛋餅有好幾款選擇,我揀咗最Classic嘅味道: 皮蛋配肉鬆!一盒份量都好多,配埋醬汁都唔錯。牛肉麵最特別嘅地方係會有啲油脂,侍應話即刻喺湯度溶咗舊油脂,湯底會更加香更加好味。確實係咁樣!牛肉麵嘅湯底好正,我哋冇揀面底,揀咗台式粗粉絲,口感煙靭幾好味👍最後出場嘅甜品真係必食推介!!!麻糬香甜軟腍,配上海量嘅花生碎碎真係好正,而且花生碎碎唔會太甜,食吓食吓真係會清晒😂呢度環境真係好適合打卡同埋約閨蜜食飯,下次再嚟!
好耐冇食台式蛋餅、鹽酥雞嗰啲嘢,好掛住台灣嘅味道!

呢度環境真係好適合打卡同埋約閨蜜食飯,下次再嚟!
2024-04-21
Type of Meal