2013-08-18 3879 views
果日同朋友行完旺角,慶祝生日去放題,簡左青葉,之前已經前幾日已經訂左位,點知上到去個經理話要等一陣要等下一輪,點知一等就等左三十幾分鐘。原本卜左七點鐘,點知成七點半先入得,我地有成9個人,果日出面又落雨,廢是周圍行,搞到要坐出面排凳到呆等 之後入到去,真係爆曬棚,感覺好逼,嘈就一定嫁啦。等左咁耐,所以我地一坐低就即剔紙叫野食,食物種類都同其他地方既放題差唔多,食物質素普普通通,刺身唔太新鮮,嗌左既野好耐先有,亦有漏單既情況  依間餐廳炸物類好多,我地都叫左唔少,好似炸雞軟骨、炸豪餅、炸天婦羅等等,全部炸物都一律有勁厚的炸粉,唔太健康,食落去只係會食到少少料,仲會搞到好快就無哂胃口刺身選擇方面,一般平時食開既都會有,但就唔多新鮮,三文魚果d就完全無光澤,無咩鮮味不過咁既價錢,又唔可以要求太高既...當中最為特別的係北海道牛奶火鍋,一叫左無耐,就有職員即係俾個細爐仔我地,轉頭俾埋有好多材料既鍋我地。一望成個鍋入面都奶白色,仲有一陣香味散出黎用筷子撈一撈,發現牛肉得幾片,但係蘿蔔、菜果類就佔哂成個鍋..(都好既,可以食番d菜類,健康d),但係因為個湯底係奶既關系,所以我覺得如果唔係好多人

不過咁既價錢,又唔可以要求太高既...

用筷子撈一撈,發現牛肉得幾片,但係蘿蔔、菜果類就佔哂成個鍋..(都好既,可以食番d菜類,健康d),但係因為個湯底係奶既關系,所以我覺得如果唔係好多人share、大胃王的話,就唔好叫太多份量,因為食哂依煲野我諗其它野唔洗食!!

飲品方面,都有幾多選擇,除左汽水,仲有幾種特飲,味道都唔錯!

我地每次雖然叫既份量好多,但黎到就會變到得果幾粒、幾片...
 對依間野好失望。 最嬲既既係我地叫左幾客八爪魚刺身,佢黎得果一粒都算,我一食落去,即刻好似有d野係喉嚨吉住,勁辛苦,用水都沖唔走,痛左我成晚!

埋單果時,我地AA制,除番開個價錢發現同門口塊板既價錢唔同,所以就問個經理係點計,佢話我地有朋友生日所以已經免左一個人錢但我地食個時段係要再每人加30蚊,再另外加一。所以已經唔係每人$16x既價,我地每人最後要俾$21x !果下真係覺得好搵笨,絕對無下次!
2013-07-12
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday