<口利福> 📍中環🔸燒味質素好過港式酒樓 😋🔸超滑蒟蒻質感 脆皮三黃雞 🥴意想不到地由外國人營運嘅中菜餐廳,燒味可以好過芸芸港式酒樓 🤯 炭火蜜汁黑豚叉燒($268) — 「叉燒呀!好叉燒呀!」薛家燕mode ON 🔆 濃邊叉燒係兒時嘅味道,大大舊肥瘦均勻嘅叉燒,口感鬆化無韌 🥴 (推薦!)煙燻脆皮三黃雞 ($268) — 意想不到地呢款三黃雞先係主角 🐥 我真係唔知佢點做到,雞皮脆薄而雞脾肉質有如蒟蒻咁嫩 🥴 雞胸肉就相對肉質比較實。(🍗雞脾肉值得推薦!)除左燒味,其他菜式其實好食 😌 不過Within expectation所以就長話短說。脆蒜椒鹽鮮魷($168) — 椒鹽味幾出色,鮮魷爽口、無渣。烏雞響螺火腿瑤柱燉湯 ($88) — 足料、滋潤,對得住個價錢。 三杯汁炒三鮮 ($138) — 三杯調味重味,食完叉燒再食佢有啲膩。(可不試)飲品呢回事真是大滴汗 😅😅😅 真係唔好話我唔提大家 Lucky Buck & Lucky Cat,真係未必人人識欣賞。你真係要好sure自己「夠薑」先好落單 🤭 唔好貪個招財貓杯可愛就叫!三思而後行。最後甜品Breakfast 2
<口利福> 📍中環
🔸燒味質素好過港式酒樓 😋
🔸超滑蒟蒻質感 脆皮三黃雞 🥴

炭火蜜汁黑豚叉燒

煙燻脆皮三黃雞

脆蒜椒鹽鮮魷

烏雞響螺火腿瑤柱燉湯

最後甜品Breakfast 2.0係好立克味雪糕 😋 都幾好食,不過已經飽飽Lu ~ 唔係咁食得落。
Breakfast  2.0

講完食物,就講下餐廳環境。餐廳係Basement,Network唔太好的 🙁 。而裝潢設計走經典東瀛風,影相打卡就巧令令 💖💖💖 但Washroom係超污糟!大排檔級污糟!女廁個🚽塞咗,啲廁巾周圍Fing (😅大滴汗)。Unexpect一個咁瑰麗堂皇餐廳,洗水間咁核突都無人處理 🥲 食飽會想嘔番出黎。

服務好 🥰 侍應們好主動,會同客人傾計搞氣氛,生日仲會唱生日歌添。

餐牌:
炭火蜜汁黑豚叉燒