2024-01-30 226 views
哇,今次嚟到Limewood食晚餐,真係一個surprise嚟㗎!首先,排頭炮嘅Yellowtail Ceviche,算係普通,魚味新鮮但就未夠哂kick。不過,轉戰Pork Neck Salad,咋,就真係靚仔味爆燈!燒肉味濃郁,又juicy,配啲青翠嘅生菜,簡直balance得好perfect。跟住主角登場,Tamarind Beef Ribs呢個就必須大書特書。個肋骨爐邊香,配上嗰甜酸酸嘅羅望子醬,真係惹味到爆炸!再講講另一款主菜Roasted Cauliflower,用烤既方式保留咗蔬菜嘅清甜,又加咗啲香料提味,閃閃生光。坐喺咁開揚嘅地方,一邊望住海邊日落,一邊有得嘆到咁嘅美味,真係滿足哂!今次食完有種心情好好嘅旅行咁,放鬆之餘都有咗嚐鮮嘅快慰。Limewood,我下次仲會再嚟㖭!🌅🥗🍖