2023-10-22 5444 views
呢個假日又同老婆大人去食下午茶,因為佢睇中呢個下午茶有佢鍾意嘅化妝品禮物送。下午茶喺尖沙咀凱悅酒店咖啡廳入面食,成日都覺得呢度好鬼優雅唔係好襯奔放嘅我,不過啲嘢好食就梗係冇所謂啦!今次呢個下午茶叫做耀眼秋色下午茶,入面嘅飲品竟然係有酒精嘅南瓜馬天尼,鍾意飲酒嘅我梗係要點杯嚟試吓啦!呢杯特飲係勁香濃嘅南瓜甜味,同埋酒味唔算好濃我覺得女士都飲得到。下午茶嘅鹹點有三樣後面嗰杯係酸酸香香嘅橘子醃製三文魚及吞拿魚,右手面那個好似雪糕咁嘅係慢煮鴨肉芝麻筒,同埋左手邊嗰個迷你可愛嘅係粟米炒蛋巴馬火腿脆片松露軟包。 呢杯橘子醃製三文魚及吞拿魚好清新,有新鮮芒果粒加埋用橘子醃嘅三文魚同埋吞拿魚口感好正。 呢度個鬆餅口味好特別係用紅酒無花果嚟整嘅,比平時食嗰啲鬆餅多咗無花果嘅甜味,仲有少少紅酒嘅酸香味道都幾特別。甜品有五件咁多全部都好有秋天嘅感覺,好似有蜂蜜抹茶泡芙、栗子山、南瓜芝士蛋糕、朱古力紅桑子胡桃撻同埋焦糖啤梨撻。我最鍾意係個樣靚到不得了嘅南瓜芝士蛋糕,南瓜嘅甜味加埋芝士嘅鹹香食落味道幾唔錯。老婆大人除咗鍾意嗰個栗子山之外仲勁Like焦糖啤梨撻。不過今次嘅重點其實係呢套RMK潔膚底妝旅行套裝!因為

老婆大人除咗鍾意嗰個栗子山之外仲勁Like焦糖啤梨撻。
不過今次嘅重點其實係呢套RMK潔膚底妝旅行套裝!因為食完呢個下午茶我哋準備去旅行真係食得時間啱啱好,返嚟仲可以攞張邀請咭去RMK專櫃體驗個人化眼妝或修眉服務,加加埋埋送成六佰幾蚊禮品好鬼超值,老婆大人仲有兩份添開心死佢哈哈。
2023-10-05
Type of Meal