2015-05-22 218 views
今日同屋企人心血來潮 突然間好想去飲茶 就去左粉嶺中心商場既呢間<新明苑>12點幾的時候未算多人 好快就有位啦!!望落呢度環境都唔錯 衛生又幾好除左點心之外 呢度都有好多特色小食同茶點 今次就叫左鮮蝦腸粉 鳳爪 牛肉球 咖喱魷魚 奶皇包 豬腳薑 超級豐富e個腸粉塊皮厚左少少 令到粉味重左 鮮蝦的料唔算好足 可以再多d普普通通啦呢兜咖喱鮮魷真係唔錯 淨係望落賣相就覺得好吸引見到d鮮魷大一大塊 真係好想一啖咬落去 魷魚食落咖喱味之餘 又唔會太咸岩哂一家大細食(不過個人覺得咖喱味可以再重少少 會更香)奶皇包 唔洗多講 每次飲茶必叫!!呢個奶皇包有少少令人失望首先咬到去的時候 無流沙的感覺(平時一咬落d汁咇哂山黎架) 圖片可以見到佢個奶皇餡有d杰 似糕狀多過流沙狀 所以整體算係一搬( 但味道都依然ok ge )豬腳薑望落比以前細碗左 不過賣相依然唔錯 上的時候遠一遠都聞到香味食落味道依然係度(ps略嫌佢比的豬腳無以前咁大舊 )呢碟鳳爪味道唔錯 份量都幾足夠牛肉球 中規中矩啦 其實都幾好味加埋喼汁堅係正整體黎講 呢間茶樓野食唔算話好出色 點心方面 味道係有既 但質素可以再好d
今日同屋企人心血來潮 突然間好想去飲茶
就去左粉嶺中心商場既呢間<新明苑>

12點幾的時候未算多人 好快就有位啦!!

望落呢度環境都唔錯 衛生又幾好

見到d鮮魷大一大塊 真係好想一啖咬落去
魷魚食落咖喱味之餘 又唔會太咸
岩哂一家大細食(不過個人覺得咖喱味可以再重少少 會更香

流沙奶皇包

奶皇包 唔洗多講 每次飲茶必叫!!

呢個奶皇包有少少令人失望
豬腳薑

食落味道依然係度
(ps略嫌佢比的豬腳無以前咁大舊 )
鳳爪

呢碟鳳爪味道唔錯 份量都幾足夠

牛肉球

牛肉球 中規中矩啦 其實都幾好味
加埋喼汁堅係正

整體黎講 呢間茶樓野食唔算話好出色 點心方面 味道係有既 但質素可以再好d 環境同服務都ok
如果唔係十分有要求既話 都係個同家人飲茶的好選擇
望落裝修間隔都唔錯
2015-05-22
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch