2024-05-17 22 views
呢間Cafe走木系風格,全餐廳佈置都以白色同啡色為主。感覺好舒服。餐廳分左上下兩層,座位非常寬落,而且有好多打卡位俾客人打卡。  餐廳食物選擇都唔少。  《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋 ($188) 估唔到係長沙環嘅西餐廳都可以食到瑞士芝士火鍋。芝士湯底味道非常濃郁而且口感滑順,配上唔同嘅配料,包括西蘭花、麵包粒、厚切牛舌、鮮蝦、薯仔和車厘茄,令每樣原汁原味嘅食材都添加左一種層次。呢到嘅芝士火鍋,因為有蔬菜做配料,完全唔會漏,令人有回味無窮嘅感覺。  香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉 ($218) 呢款手捲意粉好特別比較少見,意粉捲出黎比較長身,煙韌得黎又好掛汁。主角蟹膏、明太子同蟹肉撈埋一齊,釀左係一塊茄子上面,蟹膏味好濃郁而且蟹肉份量都超多。  特濃開心果巴斯克芝士蛋糕 ($72) 開心果巴斯克芝士蛋糕都係第一次食。原來開心果同巴斯克芝士蛋糕可以咁夾,大家唔會搶左大定嘅味道,配埋開心果粒一齊食,口感更豐富。

餐廳食物選擇都唔少。

《冬日暖意》三重特濃芝士火鍋 ($188)

香濃蟹膏新鮮手捲意大利麵配香焗明太子手拆蟹肉 ($218)

特濃開心果巴斯克芝士蛋糕 ($72)
2024-05-12