2024-03-15 33 views
今日要同大家分享一間位於銅鑼灣嘅漢堡店——burgeroom。首先,我要講下佢哋嘅「Jalapeno Chicken Burger」。呢款漢堡有獨特嘅墨西哥風味。佢哋將多汁嘅雞肉夾入麵包,再加上墨西哥辣椒和芝士。每一口都帶有辣椒嘅香辣味道同雞肉嘅鮮嫩口感,非常開胃。雞肉味道稍微淡咗少少,味道更突出會更好。另外一款特別推薦嘅菜式係「Soft Shell Crab Burger」。呢個漢堡以軟殼蟹為主角。佢哋將脆口嘅軟殼蟹夾入麵包,再配上新鮮蔬菜同特製醬汁。每一口都帶有蟹肉嘅鮮甜味道同麵包嘅口感。軟殼蟹超大隻。另外,我亦試咗佢哋嘅「Fish Fingers with Tartar」。呢個菜式係一個經典嘅小食選擇。佢哋將魚柳炸至金黃酥脆,再配上特製嘅塔塔醬。每一塊魚柳都帶有鮮嫩嘅魚肉味道同濃郁嘅塔塔醬,非常夾。