2016-09-08 2203 views
今日同朋友行銅鑼灣,又行到去我地大學時期成日都行既地方---銅鑼灣地帶。時代變,人物風景都改變...當然銅地都變左好多。以前商鋪林立,而家真係少左好多舖頭,冷清左好多!不過2樓個間食店都換左好多間,原來而家變左HeSheEat...之前都去過旺角間HeSheEat,但係去過2次都要排隊,所以就冇試過。難得今次嚟,就一於試下喇!!首先,叫左雞翼做小食。係韓式雞翼,雞肉皮脆肉嫩,初時都驚太辣,但係食落就小小辣,幾開胃!但係我就最喜歡個醬汁,味道酸甜仲帶點柚子味,感覺好清新!主菜係豬肋排,呢個豬肋排整得好軟熟,唔洗太用力去切,已經可以切得開。我最怕食肋排會好難切,好彩呢個唔會。豬肉肉質嫩滑,屬於半肥瘦,而且好入味薯條炸得好脆,唔太鹹,點d醬汁好味!意大利海鮮飯,飯粒煙韌有一粒粒既感覺。芝士包住每粒飯粒,有好香既芝士味,除此之外,飯既上面仲有一塊塊小芝士塊,簡直係雙重芝士效果!海鮮方面:鱿魚好煙韌,蝦爽口,帶子鮮甜。飲品,叫咗杯透心涼嘅西瓜沙冰,西瓜好清甜,好解渴!仲有少少西瓜粒,又有得飲,又有得食甜品方面:朱古力mousse我係朱古力迷!包裝得好靚,就咁睇都好味。入面既朱古力mousse同雪
燒豬肋排
薯條炸得好脆,唔太鹹,點d醬汁好味!
海鮮意大利飯
西瓜沙冰
甜品方面:朱古力mousse
我係朱古力迷!包裝得好靚,就咁睇都好味。入面既朱古力mousse同雪糕味道偏甜,仲加埋朱古力粉同脆ball, 係底下仲有朱古力做餅底,呢個餅底味道就偏黑朱古力,帶點苦澀,可以中和蕃mousse同雪糕甜,整個口腔都包含住朱古力既香味!不得不題,入面仲有2粒合桃,個粒合桃好香好脆,味道帶點甜味,真係為呢杯甜品加分不少!!
朱古力心太軟
唔知係唔係食咗朱古力慕絲先,所以覺得呢個朱古力心太軟冇咁甜,味道偏向苦朱古力,帶點苦澀!整個心太軟外脆內有濃濃既流心朱古力熔岩,䁔䁔的好似朱古力漿
雪糕味道好特別,係冧酒題子味,同心太軟好夾!
整體來說 ,全部食物都唔錯,不過甜點比較有特色同創意,尤其係朱古力mousse,見到個menu有甘大個pancake,搞到我仲想試下個檸檬pancakes
2016-09-01
Celebration