2008-02-09 26 views
今日終於去咗試吓飲茶,五個人黎到被安排坐在一張入口的枱,d人出出入入都經過我地,其實唔係咁好!食物味道真係唔係太差,不過d碗碟唔係太乾淨,竟然有上手食完的漬同油,我依家有BB好危險架嘛!我地叫咗7個點心同1個粉面.1.鳯"找":我個人覺得出面酒樓的蒸法好味d.2.炸芋頭鮮蝦卷:好味!件芋頭好粉,隻蝦好爽!個皮又唔係太油,新鮮炸起點沙律醬一齊食,yummy!3.牛腸:夠大碟,d腸粉几好架,唔會太sticky,比其他酒樓好d.4.义燒飽:都係出面酒樓嗰d好食d.5.話梅豬手:好油,味道好濃,1碟6件都唔錯.6.蝦餃:四隻,我無食,不過爹地同老公都話唔錯.7.胡椒豬肚雞湯米線:好香胡椒味,雞好鮮甜,米線都好滑,好味!酒樓本身好細,好多人黎到都係好似熟客咁,同老細都有傾吓几句,老細都有過黎我地枱同我地sell吓晚飯的菜式.可能係新年關係,茶錢真係几貴,$10一位,如果晚飯仲要$12位再加酸菜$10碟(4人1碟),同外面的大酒樓差唔多,不過就無人地坐得咁好.埋單$210五個人,都唔算太貴.

1.鳯"找":我個人覺得出面酒樓的蒸法好味d.
4.义燒飽:都係出面酒樓嗰d好食d.
5.話梅豬手:好油,味道好濃,1碟6件都唔錯.
6.蝦餃:四隻,我無食,不過爹地同老公都話唔錯.

埋單$210五個人,都唔算太貴.