黑門水產すいさん (Minden Avenue)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
心心念想嚟呢度食晚飯好耐,次次經過見到入面面都好似日本居酒屋嘅裝飾,同見到個甲羅燒好吸引,星期五happy friday 就嚟chill 一chill入到去真係好似去咗日本咁,木系風格同啲日文字寫嘅餐牌掛哂喺牆度,好有feel~ 仲見到有唔少明人合照,唔怪得一直次次嚟都咁多人喺出面排隊海膽蟹味噌甲羅燒赤鬼蟹味噌甲羅燒嚟呢度食嘅重點就係呢個甲羅燒,今次叫咗兩款,一個有海膽,另一個有明太子,同樣都有蟹肉、蟹籽、蟹膏同鵪鶉蛋,燒之前店員好好,會拎嚟畀我哋影相。之後會即刻拎去燒👍🏼個人覺得海膽個款creamy啲,赤鬼個款帶辣,岩啲鍾意食辣嘅朋友黑門令海鮮菜碗蒸呢個有驚喜!估唔到入面咁足料,有鮑魚、八爪魚、蜆、蠔、海鮮好鮮甜,令到個蒸蛋更甜更好味辣酒主刀貝個湯辣辣地,啲刀貝粒粒都好大,好開胃鐵火卷啲飯有醃過,就咁食都好好食岩手縣赤岐生蠔手掌咁大嘅生蠔!好鮮甜,上面有啲柚子啫喱,海味濃,一啖就食哂,好好食油甘魚刺身厚切肥美,啖啖肉,滿足~磯燒烏賊店員燒之前拎嚟畀我哋影相,用燒汁即刻喺廚房燒,好彈牙入味,不錯海底之心由白桃汁、梳打、volka 整的,味道酸酸甜甜,唔會太酒味,少飲酒嘅朋友都好岩飲整體

海膽蟹味噌甲羅燒/赤鬼蟹味噌甲羅燒

海膽蟹味噌甲羅燒
赤鬼蟹味噌甲羅燒

辣酒主刀貝
個湯辣辣地,啲刀貝粒粒都好大,好開胃

鐵火卷
啲飯有醃過,就咁食都好好食

油甘魚刺身
厚切肥美,啖啖肉,滿足~

海底之心

整體嚟講,每碟菜式都好有驚喜,足料之餘都好好味,大推介👍🏼
海膽蟹味噌甲羅燒/赤鬼蟹味噌甲羅燒