2015-05-08 4771 views
今日友人破天荒說食晚飯,當然高興得找遍成本食經,想足兩日,就選了有表演睇的蒙古新疆菜,呢到入內,先要用水洗3次手,話會好運,入面環境完全兩個世界,好靚,以為去左中東,侍應生好友善,叫我們隨便參觀拍照,也給了我們好多食物意見,呢到每到某個時段,就會有土皮舞表演,使客人食得開心,睇得娛快 說到食物,頭盤是送等芝麻包配合桃碎同牛脷醬,幾好食,又開謂,但比比大王就一般般,第一道送來是凍羊糕,是把羊肉湯變成果凍再加入石榴水制成,少咸,不是好味,但幾特別湯點了清燉杞子天山雪蓮果湯同特式羊雜湯,天山雪蓮湯清清地,不太濃味,唔錯,羊雜湯比較重騷味,同羊肉香,我家妹仔就最愛,而我就麻麻地受得到主菜,烤乳羊,少少騷,但不夠香,似夠鬆軟之後來個大突破,食可愛野兔,可能係香港唯一有牌野味兔店,其實還有馬肉,腸,不過兔好似冇咁殘忍,口感似雞,但皮脆,肉有點鞋,不過不失,甜品點了金瓜豆沙餅配石榴雪糕,石榴雪糕好有石榴味,好特別,豆沙餅就比較似煎餅,心甜皮硬,一般拔絲士多啤梨,侍應生會即場表演拉糖,再放入士多啤梨,味道,脆皮同士多啤梨是ok,反而加入糖使到好痴牙 飲品是健康的果汁類特飲,味道還可以 總結,食物一般
牛脷醬加合桃碎配芝麻包
凍羊糕
主菜,烤乳羊,少少騷,但不夠香,似夠鬆軟
烤乳羊配薯菜
烤野兔肉
新彊金瓜豆沙餅配石榴雪糕
拔絲士多啤梨
飲品是健康的果汁類特飲,味道還可以
總結,食物一般,但選擇多,氣氛裝修一流,有節目表演唔錯
凍羊糕
烤乳羊配薯菜