2023-11-30 877 views
💖前菜 刺生 茶碗蒸🔸汁煮黑毛貝配新鮮蕃茄新鮮爽口 小小鹽味恰到好處🔸鹽燒太刀魚有桔仔會fresh d,口感鬆軟,外皮焦脆 🔸清酒煮文蛤日本大蜆加海苔煮湯,超清甜🔸松葉蟹肉茶碗蒸加入三文魚子,嫩滑好味😋🔸北海道獅魚配台灣烏魚子碎特別用用鹽曬乾後採用)呢度好貼心食完前菜刺生換左杯熱茶比客人💖🔹特選金目鯛 (原條)超吸引呀 見到原條金目鯛,以為要去日本先可以見到呢d新鮮活物🤩💖壽司🔹北海道活帶子加入左柚子皮同柚子汁,特別清新開胃🔹真鯛魚🔹金目鯛🔹北寄貝🔹剝皮魚(肝油)呢幾款壽司都非常鮮美,尤其係剝皮魚充滿魚油既口感一流😋🔹池魚配陳醋飯由左賀關,即係最靚池魚聚集地出產,簡直係一流🫶🏻🔹大拖羅🔹中拖羅溢🔹醬油漬赤身有無吞拿魚愛好者,呢幾件真係不得了,超級肥美,油脂滿瀉,尤其係大拖羅,有種入口融化既感覺,食完覺得呢餐值得啦😆💖馬糞海膽見到個板海膽即刻兩眼發光,超級鮮甜,有種即開即食既感覺🤤🤤🔹秋刀魚海苔捲呢個秋刀魚係季節出品,而且卷物包括我最愛的紫蘇花同冥河(日本薑),口感好特別😋🔹自家製海鹽雪糕最後梗係唔少得甜品,淡淡牛奶味陪上小小海鹽味,好滿足呀🤤😋
💖前菜 刺生 茶碗蒸

🔸汁煮黑毛貝配新鮮蕃茄
新鮮爽口 小小鹽味恰到好處

🔸鹽燒太刀魚
有桔仔會fresh d,口感鬆軟,外皮焦脆

🔸清酒煮文蛤
日本大蜆加海苔煮湯,超清甜

🔸松葉蟹肉茶碗蒸
加入三文魚子,嫩滑好味😋

🔸北海道獅魚配台灣烏魚子碎
特別用用鹽曬乾後採用)

呢度好貼心食完前菜刺生換左杯熱茶比客人💖

🔹特選金目鯛 (原條)

💖壽司
🔹北海道活帶子
加入左柚子皮同柚子汁,特別清新開胃

🔹真鯛魚
🔹金目鯛
🔹北寄貝
🔹剝皮魚
(肝油)
呢幾款壽司都非常鮮美,尤其係剝皮魚充滿魚油既口感一流😋

🔹池魚配陳醋飯
由左賀關,即係最靚池魚聚集地出產,簡直係一流🫶🏻

🔹大拖羅
🔹中拖羅溢
🔹醬油漬赤身

💖馬糞海膽
見到個板海膽即刻兩眼發光,超級鮮甜,有種即開即食既感覺🤤🤤

🔹秋刀魚海苔捲

🔹自家製海鹽雪糕
最後梗係唔少得甜品,淡淡牛奶味陪上小小海鹽味,好滿足呀🤤😋
2023-11-05
Type of Meal