2018-01-22 264 views
小編其實係比佢哋個多士盒吸引咗先去食,所以就梗係要介紹咗多士盒先啦!多士盒要等15至20分鐘,所以攞到上嚟仲係熱辣辣㗎!另外佢哋嘅馬卡龍真係同張相裏面嘅一樣咁多,不過馬卡龍嘅口感就有少少失望,因為佢地唔夠鬆脆。而馬卡龍每隻色都係唔同味㗎,因為裏面嘅餡醬都唔同,而塊餅仲有好香嘅杏仁味添。最頂個粒心形馬卡隆真係俘虜咗小編個心丫😍撇除咗馬卡龍,基本上成個多士盒都係芒果嘅天下。首先嗰兩球芒果雪糕,芒果味都幾香而且口感偏向比較似Gelato仲要超級冰凍添,同啲多士粒一齊食別有另一番風味。不過佢另外加左啲芒果醬落去,本身小編覺得兩樣野唔係太夾,但點知越食覺得越唔錯喎!最後唔可以唔提佢哋個多士盒,個多士盒並唔係普通嘅麵包,而係用左丹麥麵包,所以口感會比平時食到嘅多士盒更加正,而且仲好似冇咁熱氣添。首先個餐湯係忌廉湯,同平時飲到嘅就冇乜分別,裏面有啲粟米咁囉。至於個黑松露野菌意粉未攞到過嚟就已經聞到有好香嘅黑松露味,意粉嘅軟硬度適中,整體來講都唔錯,不過唯獨係意粉落咗好多橄欖油,搞到下半部份嘅意粉全部都係油(實在有啲恐怖)本身呢個dinner set其實都已經包左嘢飲,不過小編就想試吓佢哋嘅奶昔所以就
法式杏仁餅多士盒

Dinner  Set-是日餐湯

Dinner  Set-黑松露野菌意粉

士多啤梨奶昔

本身呢個dinner set其實都已經包左嘢飲,不過小編就想試吓佢哋嘅奶昔所以就補左$18差價。奶昔就唔算太特別,士多啤梨味的確幾香,不過口感就唔算好creamy,而且飲品裏面有啲碎冰喺度,有待改善。
蜜糖雞翼

另外今次仲加左$28試吓佢哋嘅雞翼,因為上網睇都幾多人介紹下,雞翼嘅蜜糖味真係好香而且上面嘅蜜糖搽到成厚口真係好鬼正🤤另外佢哋呢度本身嘅雞翼都有醃製過,所以唔會話無味無道。而且雞翼本身都好厚肉仲好juicy添👍
法式杏仁餅多士盒
士多啤梨奶昔