2015-01-31 819 views
location既關係,我真係好少黎赤柱。呢個地方真係好靚,不過餐廳真係幾貴。想食得經濟好味,去之前我就已經乖乖上openrice做定功課。我行左一陣先揾到海濱小食亭,原來呢邊普遍食物價錢都比赤柱大街平。好似發現新大陸咁XP點左個signature burger, 菠蘿burger, 五十幾蚊同埋個三色薯條,好似都係五十幾蚊。其實黎之前心諗:菠蘿夾漢堡,唔知好唔好。但出到黎都真係幾夾。一啖咬落去個陣,d菠蘿汁mix左d肉到,好正!佢個漢堡扒同我係外國食個d好似,好有牛味之餘仲好有質感。如果可以再juicy d就更好。但我都已經好滿意。 服務員態度好好,仲問我地要唔要切開。呢個就係傳說中既三色薯條。無錯!好肥!中間黃色既芝士薯條不過不失,但左右既酸奶油薯條&肉醬薯條就真係正!d醬就真係整得唔錯啦!美中不足既就係d薯條唔夠脆。如果薯條都可以好脆就perfect子啦!

服務員態度好好,仲問我地要唔要切開。

2015-01-18
$58 (Lunch)