2022-08-14 585 views
去赤柱都會鍾意喺赤柱大街度食埋個晚飯睇日落。我哋行經過每間舖頭都好熱情咁招攬我哋。我哋都係排除法,唔想食連鎖,睇埋Menu價錢,就食呢間。Nachos 偏硬,但點醬相對地方便。個醬好出色,好龍口嘅芝士味同肉醬混埋一齊,好食。我哋仲叫咗油封鴨腿燉飯,但係有啲失望,見到佢入邊有牛肝菌諗住會有好香嘅菇味。點知都係唔夠。但味道唔錯同埋亦都叫咗coronarita,$98非常大杯,兩個人share都唔過分。有啲口痕再叫多個酥炸魷魚,魷魚有嚼頭,充滿調味香料,好食。最後我哋留意到佢嘅甜品唔係嗰啲鬼佬心太軟定係窩夫,外表精緻所以決定叫一碟。呢個叫椰子慕絲。椰子味嘅mousse同芒果拼埋一齊,甜味中帶一點酸味,感覺清爽,係出色嘅。呢餐埋單$576,以赤柱大街消費來講算係唔貴,同埋可以坐2樓望海景涼冷氣,未必間間有得咁揀

有啲口痕再叫多個酥炸魷魚,魷魚有嚼頭,充滿調味香料,好食。