2016-06-29 3850 views
即係咁,唔係每間餐廳我都會比第二次機會,都要間餐廳值得的,赤山係我少有Encore的餐廳(麥當勞唔計啦!)任食生蠔!我黎啦!黎到有點失望,因為無左壽司食,只有刺身呢度啲壽司都好好味的,侍應話無左壽司就送雞煲,但友人唔想要,我地嗌其他野食好了!先叫兩隻生蠔先,蠔雖然無乜海水味,但係都偏少少咸,肉質飽滿肥美,仲要隻隻都一樣咁大隻!我地Total 叫左3次!刺身類一向都是放題的主打!三文魚雖然唔多厚,但食落好滑,有啲融化的感覺。吞拿魚顏色不是鮮紅,可能因為咁,食落無咁澀,幾爽口。帶子切成一粒粒細細粒,更易入口,但嚼感無咁強,帶子純白色,尚算剔透。因為無左壽司供應,所以餐單上比上次多左"壽司飯",估唔到壽司飯的確只有飯得啲紫菜同少量蟹籽,無乜特別。但多左我愛的火鍋類,嘆住冷氣打邊爐是非常正!我地揀左豬骨湯底,豬骨味一般,配料都有好多豬骨,粟米,蘿白。我地叫左肥牛,雜丸,午餐肉,豆腐等,肥牛雪花的肥肉部份不多,顏色係鮮紅色,有少許韌,其他都不過不失。串燒方面,燒帶子是我的最愛,一串4粒,粒粒都有一個$5 Coin咁大!熟帶子有時會過於煙韌,有痴牙的感覺,但呢個係爽口的,燒物仲有汁淋係面,令帶子變

黎到有點失望,因為無左壽司食,只有刺身
串燒方面,燒帶子是我的最愛,一串4粒,粒粒都有一個$5 Coin咁大!熟帶子有時會過於煙韌,有痴牙的感覺,但呢個係爽口的,燒物仲有汁淋係面,令帶子變得好Juicy。雞肉串也是一樣,本身雞肉已經嫩滑,加埋燒汁不單調左個味,仲提高左質素!雞翼就一般,偏細隻,唔打緊,放題黎的,叫多幾Round!
今次再來,完全無令我失望!Good Job!