今日同朋友們食一個LATE LUNCH就簡左去利舞台本身想去新羅寶,但係好似無係呢個時間開行了幾間都無野食,最後見到宮這間日式燒烤MENU上有平有貴,貴既有和牛.平既有CHEAPCHEAP牛日式燒烤通常肉會係無SEASONING,食既係原材既鮮味.因此朋友叫了貴既,也叫了平既試一下圖一右邊的係貴一點的牛,可見雪花美麗,咁既樣,點會唔好食.但係一試就覺得肉味不強烈,感覺上未嚐到那種令人心跳的感覺.肉質的確嫩,但可能係期望太高了.左面的更加無味,始終唔係非常高級的食材之後叫了一個有SEASONING的,這個反而很出色,肉味在少許SEASONING的調節下,特別香口惹味,肉質也嫩滑無渣.這款幾十蚊的,打敗了幾百元的喔這裡環境清靜,抽煙技術好,款式也很多,還是一個不錯的地方
今日同朋友們食一個LATE LUNCH

就簡左去利舞台

本身想去新羅寶,但係好似無係呢個時間開

行了幾間都無野食,最後見到宮這間日式燒烤

這裡環境清靜,抽煙技術好,款式也很多,還是一個不錯的地方

2013-03-25
$350 (Lunch)