2017-01-14 2635 views
Happy Friday🎉今天好友介紹了一間台式意菜一出口,就見到圓拱形招牌感謝好友一早book左位, 否則就要排隊等候啦!😙 雖然得兩個人, 佢地都俾左個皮梳化卡位, 正👍嘩!好厚的menu呀!製作真的好認真呀!最特色的是有食物的製作、材料來源及其背後故事💪💪好友推介必食凱撒沙律, 真的無介紹錯, 勁多芝士, 芝士控一定會尖叫😆上碟前專人係塊大芝士上挖挖, 一大堆芝士放上沙律面, yummy😍為左試多d唔同嘅野, 我地決定叫雙味pizza(BBQ烤雞+烏魚子) 同兩個小食:惡魔風酥炸雞翅、窯烤蒜味蘑菇鮮蜆盅🤔兩杯飲品:mojito & hook up窯烤蒜味蘑菇鮮蜆盅比較辣, 不過很足料, 蜆多肉新鮮, 蒜味ok, 加上各種菇類, 再配上烤得香脆的麵包, 淋上辣辣的汁, 口感一流。👍惡魔風酥炸雞翅比預期中差, 不辣, 炸得不夠酥脆, 我地幾經辛苦才將d肉切出來😓飲品上得很慢, 我地還以為漏單😅終於等到啦!😂mojito: 酒味比較重hook up: 因為有butterfly pea 嘅關係, 賣相不賴, 橙汁味比檸檬味強, 不錯😄最後上枱的是雙味pizza餅底厚薄適中, 餡料以b
Happy Friday🎉
今天好友介紹了一間台式意菜
一出口,就見到圓拱形招牌
感謝好友一早book左位, 否則就要排隊等候啦!😙
雖然得兩個人, 佢地都俾左個皮梳化卡位, 正👍
兩杯飲品:mojito & hook up

惡魔風酥炸雞

飲品上得很慢, 我地還以為漏單😅

終於等到啦!😂
mojito: 酒味比較重

最後上枱的是雙味pizza
餅底厚薄適中, 餡料以bbq雞肉那邊較多, 味道亦較濃, 烏魚子那邊則比較重芝士味同火箭菜味, 味道不錯, 若厭棄,餅燒d比較燶😅

好想試埋甜品, 不過太夜啦!想食嘅甜品買哂啦!唯有下次試啦!😄
凱撒沙律
惡魔風酥炸雞翅