2019-05-19 2238 views
今次係第一次同朋友惠顧馬家庄牛肉館,往日舊機場係啟德時,經常到九龍城清真牛肉館食飯,好懷念當時九龍城的熱鬧!感覺兩家店鋪有點相似,但馬家庄店內的坐位比較坐得舒服,有卡位及圓枱選擇,星期五晚飯時段人多也不會太迫,但晚飯繁忙時段可能會搭枱。今天2人食飯,點了牛肉餅、蔥油餅、咖哩羊腩、南瓜豆沙鍋餅、涷檸茶。牛肉餅新鮮熱辣送上餐桌,一口咬下去肉汁醬爆牛肉鮮嫩,肉汁牛肉配上薄而脆口的外皮,食完一口也不夠喉,食到停唔到口 蔥油餅香脆而不肥膩,散發著香蔥味,再配上咖哩汁,簡直一絕美食咖哩羊腩炆得入味,咖哩汁辣道適中,羊腩淋滑配上薯仔咖哩汁送飯一流南瓜豆沙鍋餅外脆內軟,豆沙配上南瓜又不會太甜,飯後甜品一流~食咗咁多美味的食物,嚟杯凍檸茶,消一消滯一樂也 馬家庄與清真牛肉館真的各有千秋,大家不妨一試,馬家庄飯市也其門如市

蔥油餅

咖哩羊腩

南瓜豆沙餅

食咗咁多美味的食物,嚟杯凍檸茶,消一消滯一樂也

蔥油餅
咖哩羊腩