2013-04-16 93 views
跟大胃朋友食飯,最好當然揀可任食既餐廳啦.記得食過大和燒係幾OK既,仲有團購價,不作他想,一於覆卓.食物選單有7-8張紙,我地狂風掃落葉下點左幾輪食物:火灸壽司系列-左口魚背邊,深海赤鯥,日本魴弗,蔥蒜三文魚茶漬等, 赤鯥即係板X壽司賣緊廣告那種魚,食落冇乜特別,不過好驚喜哩度有得食.三文魚茶漬幾特別,蔥花微香,加上少少焦味, 層次感豐富,good既!魴弗魚魚紋幾明顯,初時以為係腥既,食落又好彩冇,但唔算滑,唔係人人喜歡.左口魚背邊一向係我至愛,微焦香+魚油=滋味無窮,我推介朋友食過後大家都有encore.其他較特別既壽司:安康魚肝,三文魚士多啤梨醬,玻璃蝦等, 加左stawberry醬既三文魚幾sweet, 女士一定鍾意. 魚肝壽司唔敢食,因為個人唔多食內臟,友人們食後感係.玻璃蝦一如以往大隻, 蝦肉彈牙,like~卷物點左特別d既:芝麻香辣三文魚碎卷及火灸蟹肉魚生太卷,前者飯邊圍哂芝麻粒,好香口,唔會太辣,幾好; 後者蟹肉幾多,伴上沙津醬同飯中魚生鮮味倍增,比較下後者險勝!刺身今次等得耐左, 不過賣相好靚,估唔到佢用船上.8款任食刺身點齊, 魚生片幾厚,唔小家.唯甜蝦細隻d.北寄貝

食物選單有7-8張紙,我地狂風掃落葉下點左幾輪食物:

其他較特別既壽司:安康魚肝,三文魚士多啤梨醬,玻璃蝦等, 加左stawberry醬既三文魚幾sweet, 女士一定鍾意. 魚肝壽司唔敢食,因為個人唔多食內臟,友人們食後感係[ok吖].玻璃蝦一如以往大隻, 蝦肉彈牙,like~
刺身今次等得耐左, 不過賣相好靚,估唔到佢用船上
.8款任食刺身點齊, 魚生片幾厚,唔小家.唯甜蝦細隻d.北寄貝呀,鮑片,螺片都有嚼勁,希靈魚仲切得好大片,但個人唔太欣賞此魚類, 咬一啖就放棄.
炸物點左吉列蠔及吉列海蝦,炸粉再薄d就好了, 好難跟貴價日本料理比較,但蠔及蝦都都夠熱,蠔保留到肉汁,幾juicy,3個蠔癡第2轉叫左8隻,好誇張
蝦又脆又香,只係細隻d.
燒物今次冇左蒜片燒牛肉粒,勁勁勁失望呀
點左燒茄子,燒菠蘿,燒粟米,串燒花枝丸等, 燒粟米比較失準, 未熱哂,又冇焦味,扣分.

環亞美食叫左豬大腸,青酒煮蜆,辣花螺,前3樣份量都細左,可能初落單時寫2人,要注意.
6寸薄pizza皮勁薄喎,冇咁滯肚,味一般啦,有hawaii及粟米tuna,要趁熱食先好味

食左近一個鍾,已經9成飽了, 死都唔肯放棄既係北海道牛乳奶凍及木糠布甸.個奶凍細兜左
可能今次係團購價,每日限量供應,食左先算啦,好彩味道依然.木糠布甸份量不變,一杯滿既都食左8成,肚皮唔得了,友人們又食雪糕又食brownie,我又係得個睇字,不過肚皮已經好滿足,友人們食多3個字先收手.睇佢地個樣就知應該冇投訴.
Other Info. : 友人帶左支白酒來伴食,侍應好醒咁俾個冰桶我地,幾細心!
2013-04-14
Dining Offer