2023-12-04 1627 views
而家食點心,已經唔一定要去酒樓,好多精緻點心店,小巧玲瓏,裝修雅緻!😍👍🏻今日響尖沙咀漢口道就搵到一間「樂意點心」~🥰望到門口菜牌,簡直唔敢'相信😱🤭咁嘅價錢可以食到咁高質素嘅食物!佢一個單人餐入面已經有一個蒸飯、燉湯、兩個點心~二話不說就同老細就入去坐!生意好到不得了~座無虛席!主要係唔同國家嘅遊客~店員親切招呼,講真…坐低咗都完全唔覺得自己係嚟食點心,直頭好似去咗高檔粵菜館一樣🤭😝☺️先嚟幾個點心~沙律蝦春捲皮薄香脆~碧綠叉燒腸粉有大師級水準🥰🥰👍🏻腸粉軟滑而不散,除咗叉燒,仲有翠玉瓜,口感幾清新💞👍🏻感覺亦都冇咁膩。牛肉球大大粒,好鬆軟有肉汗加多兩件蘿蔔糕,煎得好香口!最欣賞佢嘅係啲點心係兩件計,兩個人食都可以試多幾款!👍🏻👍🏻😻主菜就有燉湯加蒸飯,我哋叫咗椰子燉烏雞,椰子味香濃,烏雞夠滋補,燉湯好清,飲到停唔到口!🥣蒜蓉帶子龍蝦籠仔蒸飯讓我喜出望外😍👍🏻雖然半隻得龍蝦,但係斤兩十足,帶子亦新鮮爽甜,配埋蒜蓉,龍蝦同帶子嘅鮮味落曬去蒸飯,再淋啲豉油,真係食指大動!!💞👍🏻👍🏻老細今日唔飲汽水,叫咗水果茶,🍹最特別嘅地方係,除咗新鮮水果之外,仲加咗粒話梅,添了一番東方韻味!💞

2023-12-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
  • 新鮮水果茶
  • 龍仔蒜蓉龍蝦配帶子飯