2021-06-10 394 views
餐廳採用開放式廚房設計,睇到哂廚師們👨🏻‍🍳既烹調過程!果然日本餐廳非常乾淨衛生,完全唔介意讓人一覽😋環境好大,今次坐係bar枱前睇住師傅煮食實在係賞心悅目❤️另外仲有個大露台同榻榻米😋裝修環境一流👍🏻餐具餐碟都好有心思,呢個貝殼🐚碟超級靚,好似置身鄉下咁🇯🇵鐵盒燒生蠔🦪 $220 (半打)-師傅表示鐵盒燒生蠔係日本一直好流行!特意帶黎香港比人感受下😚今次呢個係廣島蠔🦪,先係鐵盒加入原隻仲有殼既生蠔,再倒入清酒🍶,set埋個timer⏰,Gas爐一路燒一路傳出超香蠔味🔥一打開鐵蓋,唔怕辣手既日本廚師即席開生蠔。鐵盒燒生蠔保留海水味!味道好濃!隻隻大隻勁juicy!每一隻都肥美飽滿,蠔汁鮮甜,吃落啖啖蠔肉👍🏻今次只係叫半打,呼籲大家記得叫一打👍🏻👍🏻👍🏻生蠔🦪$108 ➕上 刺身拼盤🐟$340-所有刺身每日飛機新鮮運到✈️聽完日本師傅係蠔吧既介紹!果斷揀左2️⃣隻呢個超級無敵大隻既黎自岩手縣既真蠔!生蠔🦪食落好creamy🥛大大隻大過我隻手👋🏻鮮甜十分,同頭先燒蠔係截然不同既感覺,各有特色!推薦愛蠔的你一定要叫番幾隻過下口癮🦪上 刺身拼盤🐟$340-包括有吞拿魚🐠、北海道帆立貝🐚、甜蝦🦐同3️⃣款日

餐具餐碟都好有心思,呢個貝殼🐚碟超級靚,好似置身鄉下咁🇯🇵

鐵盒燒生蠔🦪 $220 (半打)

生蠔🦪$108 ➕上 刺身拼盤🐟$340
上 刺身拼盤

生蠔

刺身拼盤🐟$340
包括有吞拿魚🐠、北海道帆立貝🐚、甜蝦🦐同3️⃣款日本直送鮮魚🇯🇵 (曹以魚、赤魚、紅斑)
師傅好細心逐一介紹魚既種類,希望我無記錯啦🤣所有魚類都好新鮮,其中吞拿魚超級肥美入口就融化咁😋甜蝦蝦頭有少量膏好鮮甜可口,帆立貝勁厚切🐚下一次一定要試埋特上果款刺身拼盤🐟Bar枱個感覺好似食omakase咁,師傅係面前即席表演高湛刀功🔪

拖羅蔥花卷🍙$88
⭕️又係一個必點之選⭕️6️⃣小件但一啖一滿足,滿口都係肥美既拖羅蓉🐟超級新鮮份量十足!
拖羅蔥花卷

Omakase咁款係面前即刻製作拖羅卷,先舖上紫菜,再加上飯🍚同鋪上厚厚一層拖羅蓉,最後用唧既形式唧上大量拖羅蓉係面頭🐟

雞柳梅(鹽燒)🐔$38➕牛胸腹肉(汁燒)🐂$48
雞柳梅:雞柳烤到比較乾身香口,有淡淡梅子香🫐
牛胸腹肉:食落好重牛味🐂juicy十分!簡單黑椒同燒汁就調香個鮮味😋

埋單絕對超值👍🏻

上 刺身拼盤