2013-10-09 9639 views
曾幾何時黎食自助餐,因為著短褲,所以被勸著返條長褲先入去。宜家已經冇DRESS CODE,亦都係全間酒店唯一一間冇DRESS CODE既餐廳。三個月前訂左呢張window seats既二人桌,原來果晚得兩張二人桌係window seats.酒店職員服務親切,面帶笑容。餐廳職員都係,幾忙都係面帶笑容,而且收碟速度快又會記得客人要求。食物方面,我覺得熱葷同甜品比較出色。魚生冇乜味,感覺好似欠左D野咁。蠔係濃味既,好新鮮,食左好多隻。熟蝦好大隻,而且爽口、鮮甜。鮑魚係一人一個,凍食,味道唔錯。不過熱食的話應該會更好味。黑松露意大利飯係即點即做,聞落好有松露香味,湯汁完全被飯吸收左,好正。和牛漢堡又係令人再拎既一款。和牛juicy,肉質剛剛好。沙律款式普普通通。其中一個冷盤係牛輾,試左一塊,好軟身、入味。朱古力紅桑子撻冇乜特別,紅桑子好甜。最意想不到既係金箔椰絲撻,以為會好甜,但原來味道岩岩好,好香,唔太甜,撻皮唔會好硬。藍莓大細不一,原來大粒係酸酸地、細粒先係甜既。開心果蛋糕味道好特別,當中有脆脆。芒果布甸同奶凍都唔錯

食物方面,我覺得熱葷同甜品比較出色。
三文魚生、吞拿魚生、八爪魚生
魚生冇乜味,感覺好似欠左D野咁。
蠔、熟蝦
蠔係濃味既,好新鮮,食左好多隻。
熟蝦好大隻,而且爽口、鮮甜。
鮑魚
鮑魚係一人一個,凍食,味道唔錯。不過熱食的話應該會更好味。
黑松露意大利飯
和牛漢堡
和牛漢堡又係令人再拎既一款。和牛juicy,肉質剛剛好。
冷盤
金箔椰絲撻
朱古力紅桑子撻冇乜特別,紅桑子好甜。
開心果朱古力蛋糕、燕窩芒果布甸
藍莓大細不一,原來大粒係酸酸地、細粒先係甜既。

開心果蛋糕味道好特別,當中有脆脆。
芒果布甸同奶凍都唔錯
2013-10-05