2018-08-28 376 views
今日約左兩位朋友黎到大埔食其中一間我最愛既腸粉~第一個係魚腩粥,有三大舊魚腩,熟度剛剛好,粥底綿滑仲有最重要係冇我唔鍾意食既花生😂之後係豬潤田雞粥,豬潤係呢到其中一樣我最愛既野食,好嫩又彈牙,每次都係剛剛熟又唔會有血水👍🏻 田雞都係平時既田雞,size唔會太細令你覺得好似食緊骨頭咁。之後係牛肉腸粉,呢到腸粉樣薄多料,每次食親口感都好滑,豉油唔會太咸👍🏻最後係呢到重點推介,豬潤腸粉,豬潤係滑身彈牙既,加上頭先所講又滑又薄既腸粉皮的確好好食。總結呢到腸粉同粥品都好出名,冬天仲可以食煲仔飯!腸粉唯一缺點係比較細條~ 大食朋友要叫多幾份
今日約左兩位朋友黎到大埔食其中一間我最愛既腸粉~

魚腩粥

豬潤田雞粥