2017-03-14 661 views
之前有朋友送我一張$50 coupon, 所以上月尾來這間habitu caffe試下. 第一次到這間連鎖cafe, 環境唔錯, 店員服務都幾好. 我叫左個tea set "煙三文魚忌廉芝士三文治", 落完單之後望一望英文名才知道原來三文治就是Bagel. 咖啡有好多款...我對咖啡冇乜研究, 所以就求其叫左杯熱latte. 這裡都是自助形式, 落完單比錢後, 就先等取咖啡, 之後再拿餐具搵個位坐下等取食物. 約兩分鐘左右, 咖啡就有得取了, 賣相都幾靚, 有拉花, 入口香濃又幾滑, 不過始終我平時唔係成日飲咖啡, 所以我都唔知其實佢呢度咖啡係咪特別好飲.. 哈哈. 約十多分鐘後, 手上那個黑色圓形機就又叫又震, 示意可以去取食物了, 這份Bagel幾吸引, 裡面夾住都算幾多塊既煙三文魚, 仲有蕃茄片, 生洋蔥圈同埋生菜, 感覺材料幾豐富! Bagel是烘熱的, 還搽上了些忌廉芝士一起烘, 食落口幾好味, 也不覺得乾. 口感都豐富, 除了有生菜同洋蔥既爽口, 又有Bagel既煙煙韌韌. 不過食既時候同食漢堡包一樣, 就算雙手拎住食都會食得好輪盡. 在這個咁悠閒既環境底下, 食到咁輪盡好
這裡都是自助形式, 落完單比錢後, 就先等取咖啡, 之後再拿餐具搵個位坐下等取食物. 約兩分鐘左右, 咖啡就有得取了, 賣相都幾靚, 有拉花, 入口香濃又幾滑, 不過始終我平時唔係成日飲咖啡, 所以我都唔知其實佢呢度咖啡係咪特別好飲.. 哈哈. 約十多分鐘後, 手上那個黑色圓形機就又叫又震, 示意可以去取食物了, 這份Bagel幾吸引, 裡面夾住都算幾多塊既煙三文魚, 仲有蕃茄片, 生洋蔥圈同埋生菜, 感覺材料幾豐富! Bagel是烘熱的, 還搽上了些忌廉芝士一起烘, 食落口幾好味, 也不覺得乾. 口感都豐富, 除了有生菜同洋蔥既爽口, 又有Bagel既煙煙韌韌. 不過食既時候同食漢堡包一樣, 就算雙手拎住食都會食得好輪盡. 在這個咁悠閒既環境底下, 食到咁輪盡好似好唔elegant呀! 下次都係食意粉算~
2017-02-28
Type of Meal