2019-05-15 1449 views
朋友飯聚,佢哋就問大叔想食乜?大叔不嬲心多多,就話想食semi-buffet。佢哋經驗豐富,馬上列咗五六間餐廳俾我揀。大叔做咗一輪功課,就揀咗位於海運大廈嘅Al Molo。佢哋Lunch嘅Buffet menu,比較簡單易明,沙律甜品bar,唔食主菜,每位158,不包咖啡茶。沙律甜品bar + pizza 或意粉,每位198,包咖啡茶。沙律甜品bar + 主菜,每位238,包咖啡茶。我哋三個人,坐低後出咗去䀫䀫,就不約而同咁話,淨食沙律甜品bar就夠了。因為就算佢唔算好多嘢,我覺得就已經足夠填飽我哋。佢有餐湯,今日係南瓜忌廉湯,但大叔唔『好』南瓜,所以飲咗少少就算。主要就係食沙律,我記唔晒咁多款沙律,我就講啲我記得又好食㗎啦!水牛芝士加蕃茄、煙鴨胸沙律、烤雜菜,仲有五六樣撈好咗嘅沙律,真係記唔到咁多!當然佢亦有自己撈蔬菜沙律,係正常一般嘢,最特別就係有火箭菜及羽衣金蘭。我主要都係撈意大利醋同橄欖油。如果鐘意食肉,真係選擇極少,只有意大利生火腿,及cold cut!其實,咁嘅地點,海港邊嘅氣氛,任你食到飽,先收你嗰158,你仲有乜要求吖!
朋友飯聚,佢哋就問大叔想食乜?
大叔不嬲心多多,就話想食semi-buffet。
佢哋經驗豐富,馬上列咗五六間餐廳俾我揀。
大叔做咗一輪功課,就揀咗位於海運大廈嘅Al Molo。

佢哋Lunch嘅Buffet menu,比較簡單易明,
沙律甜品bar,唔食主菜,每位158,不包咖啡茶。
沙律甜品bar + 主菜,每位238,包咖啡茶。

我哋三個人,坐低後出咗去䀫䀫,就不約而同咁話,
淨食沙律甜品bar就夠了。

因為就算佢唔算好多嘢,我覺得就已經足夠填飽我哋。
佢有餐湯,今日係南瓜忌廉湯,但大叔唔『好』南瓜,
所以飲咗少少就算。
我主要都係撈意大利醋同橄欖油。

2019-05-10
$200 (Lunch)