2017-07-10 1131 views
朋友黎過哩間cafe幾次,佢話啲野食都唔錯,尤其係個pizza,真心可以黎試下。咁啱有個gathering  大家都唔知食咩好,我就提議不如試下哩間cafe,有得食又有得玩喎!book左當日既六點半啦,可能太早啦。黎到一個人都無,包左場添收工肚餓既我梗係快啲睇menu啦睇落啲野食都幾吸引既,等埋朋友黎到就開始上菜了!因為我地五個人,頭盤包每樣都叫左,我就食左芝士咸牛肉包menu上面寫係包,但其實係多士黎。舊多士焗到好脆,上面啲芝士仲可以拉絲添,整體味道不俗沙律揀左凱撒沙律,有番茄片、番茄仔、粟米粒、沙律菜、少少肉,當然唔少得沙律醬啦!味道正正常常啦,咪就係沙律咁囉。接住就係小食啦!因為黎過既朋友都推薦食哩到既pizza,中意食pizza既我當然會揀三個小食加一個pizza啦!(如果唔想食pizza可以揀四款小食)千島醬既pizza實冇得輸啦!上面有蟹柳、粟米粒、煙肉同好好食既千島醬!重點黎啦!pizza個皮唔係我地平時食開既面包皮,而係酥皮!雖然好罪惡,但真係好好食!千其冇以為酥皮會好油,佢整到脆之餘仲一啲都唔油添!一啖咬落去,係索索聲,但係啲酥皮又唔會跌到周圍都係味道好夾,多醬得黎唔

收工肚餓既我梗係快啲睇menu啦

睇落啲野食都幾吸引既,等埋朋友黎到就開始上菜了!

因為我地五個人,頭盤包每樣都叫左,我就食左芝士咸牛肉包

凱撒沙律
味道正正常常啦,咪就係沙律咁囉。

接住就係小食啦!
千島海陸風味pizza

千其冇以為酥皮會好油,佢整到脆之餘仲一啲都唔油添!
一啖咬落去,係索索聲,但係啲酥皮又唔會跌到周圍都係

味道好夾,多醬得黎唔會好鹹,個個朋友都話好食,真係冇介紹錯,大推pizza

唔會話你知我食左三塊

小食方面,㨂左薯條、雞翼同餃子。
酸忌廉芝士薯條
薯條好脆,芝士係面頭可以拉到絲,味道正常,唔係我食過最好食既。
瑞士雞翼
雞翼底有蜜糖,食落甜甜地。冇咩特別,略嫌雞翼皮唔脆,食落好似咬緊脂肪咁
(我本身唔太中意食皮)
炸雞軟骨豬肉餃子
餃子係炸既,都係正常味道啦,有少少肉汁,仲有沙律醬可以點下。
日式芝麻醬雞絲冷麵
主菜就揀左冷麵。
冷麵上面有蟹子、蛋絲、青瓜、雞肉,配料都幾多。
冷麵就剪碎左,食落凍凍地,幾清新既。但芝麻醬比啲唔夠,唔夠香,同埋會有啲乾。
雞肉就冇咩味,整體黎講不過不失,唔係我食過最好食既冷麵。
薄荷豬豬
我地每人加左$10換左杯特飲(本身個set就送汽水)
我揀左薄荷豬豬,其實係朱古力加一球朱古力味既雪糕。上面有小小cream,同薄荷醬。
個特飲幾好飲,雪糕係多冰既果種質地,唔係creamy的。
因為個野飲最尾先叫,我地都已經好投入咁玩繄game,就冇試其他人既。
甜品
最尾送甜品,分別有木糠布甸同朱古力慕斯。
兩樣都好普通。
朱古力慕斯個底係蛋糕底啦,唔棉密、好似食緊空氣咁。慕斯係冇味既,加上我對cream冇咩興趣,唔太中意食。

整體黎講,朋友推薦既pizza係亮點,其他野都未至於話好好食,不過不失。
值得一提既係,雖然間cafe整體唔算大,勝在唔會超嘈。我地五個人既台都幾闊,坐得幾舒服,啱曬玩game。
環境幾舒適,可以大聲講野、又唔驚嘈到隔離台(因為台台都係大聲講野、大聲笑)可以冇負擔咁玩

同埋間cafe係由老闆一個人一腳踢,上菜都算快,老闆都幾nice!

有得食又有得玩,都算係我食過算味道唔錯既cafe。可惜份量唔多,唔係好飽。
btw 如果廚房既抽氣功能可以改善就更加好啦!
2017-07-09
千島海陸風味pizza