2024-02-03 179 views
嚟到這間有情調嘅飲食店,真係一種享受。首先,香蒜牛肉意粉🍝 最正!啖啖肉,嫩滑得嚟唔會太老,每條麵條似乎都有鍾情咗蒜茸嘅愛戀,舌尖微辣撲鼻而嚟,令人食咗仲想再食。再嚟就係肝菌蘑菇雞意粉🐔,呢個真係每食一啖都要稱讚一次,菇味夠晒香濃,意粉又吸滿咗汁,完美交織出阿婆級嘅家鄉味。甜品方面,Apple crumble就係個重點啦🍎。焗得啱啱好,酥脆嘅頂層配上溫熱嘅蘋果醬,即叫即焗,呢份心思,真心窩心!即使㗎啡店喺一啲靜悄悄嘅角落,但我覺得嚟呢度小憩一會兒,飲返杯自家搞作嘅hazelnut latte,真係享受到一陣陣嘅堅果香,簡直係人間美味。整間店嘅氣氛都好有家嘅感覺,老闆夫妻檔熱情好客,食物質素有保證,冇得頂!曬落去就係,幾杯流心咖啡,一個慵懶下午,人生一大樂事!🧡🍽🎶