2018-12-18 215 views
一早已經聽聞過米走雞的芝士雞煲很好吃,見今日凍凍地就約埋朋友一起去試下。餐廳全部都係卡位!所以座得好舒服。店員一座低就遞上餐紙讓可以我們揀選食物。餐廳都非常貼心!枱面貼好曬雞煲的食用方法和最佳配搭,而且十分清晰,值得一讚。我地叫一個細的黃金芝士雞煲和一些最佳配搭的打邊爐配料。黃金芝士雞煲:雞煲內有芝士碎、洋蔥、中芹、芫茜、乾蔥等配料!而且餐廳用咗5種芝士混合。如果你係芝士控的話真係絕對不能錯過呢個雞煲。煲左一陣雞煲的芝士開始溶化,一打開蓋已經聞到好濃烈的芝士味。而且芝士仲會拉絲!!!雞煲完全唔溜,味道令我們驚喜。雖然係揀左細的雞煲,但係雞件份量十足!而且全部都係雞脾肉。食完雞煲後可以選擇清湯/芝士湯打邊爐,而我地就選擇了清湯。特級雪花肥牛(大):餐廳採用了本地牛隻,肥牛雪花紋路都很鮮明!牛肉質鮮嫩,牛味重但不肥膩。鮮炸響鈴:響鈴是鮮炸的都是配搭雞煲的最佳配搭!響鈴皮薄而其且色泽黄亮仲好吸收湯汁。正!手打五寶丸拼盤:手打丸每一粒都用料十足!非常彈牙有咬口,怪不得是餐廳必食之選。餐廳的食物質數相當不錯,下次一定要黎試埋火焰雞煲!!!

店員一座低就遞上餐紙讓可以我們揀選食物。

我地叫一個細的黃金芝士雞煲和一些最佳配搭的打邊爐配料。

黃金芝士雞煲

黃金芝士雞煲雞煲內有芝士碎、洋蔥、中芹、芫茜、乾蔥等配料!而且餐廳用咗5種芝士混合。如果你係芝士控的話真係絕對不能錯過呢個雞煲

黃金芝士雞煲

食完雞煲後可以選擇清湯/芝士湯打邊爐,而我地就選擇了清湯。

特級雪花肥牛(大)

鮮炸響鈴

手打五寶丸拼盤

餐廳的食物質數相當不錯,下次一定要黎試埋火焰雞煲!!!
2018-12-16
黃金芝士雞煲
特級雪花肥牛(大)
鮮炸響鈴
手打五寶丸拼盤