知道位置係中港城,都做哂功課先去架喇。是日星期六預左要等位加第整3d貓貓,唔知係咪我好彩,位就唔洗等,杯咖啡落單後要等個半鐘,好,黎到預左等。個好奇怪,入到去完全無陣陣既咖啡香,可能因為開左好大冷氣啦。朋友要左杯 ice latte,可能飲開星巴克既關係,覺得呢度啲咖啡比較苦,朋友要求再加多啲奶,但換來一句:你杯野成杯都係奶喇渦。咁就辣興左我朋友。知道假日係比較忙,但都唔洗咁樣答既。。。。叫左個德國芝士餅,孤陋寡聞既我只係見過 New York cheese cake,好奇心推使下叫左一件黎試下。食落口同個樣好大分別,口感唔知點解好水下,淡淡既芝士味又唔會好滯,係同朋友吹下水,送下咖啡既好拍檔。等左八個字,我杯 mochachino終於有得飲了!落單嗰時特意叫佢整貓貓^^雖然同open rice上面嗰啲有啲出入,無咁靚無咁精緻,有啲唔開心,但我體諒佢有咁多單要做,等閒日再黎過啦(但係我係放星期六日加囉(´・_・'))影下相咁,好快啲奶泡就開始沉,試左一淡無落糖既,真係好苦呀。我呢啲咖啡新手都係要逐步逐步黎。落左一包糖,可以飲到喇^_^咖啡香真係好引人入勝。一大淡將貓貓食落肚,食下蛋糕吹
知道位置係中港城,都做哂功課先去架喇
德國芝士餅 and ice latte
朋友要左杯 ice latte
。知道假日係比較忙,但都唔洗咁樣答既。。。。
叫左個德國芝士餅
mochachino
等左八個字,我杯 mochachino終於有得飲了
mochachino
影下相咁,好快啲奶泡就開始沉
,試左一淡無落糖既,真係好苦呀
。我呢啲咖啡新手都係要逐步逐步黎。落左一包糖,可以飲到喇^_^咖啡香真係好引人入勝。一大淡將貓貓食落肚,食下蛋糕吹下水,咁就過左半日。
mochachino
朋友走了,朋友二號黎左接力,但黎到都7點,無得要立體貓貓。但另有驚喜,係kuma 呀^o^
本來對kuma無咩好感,但見到都不禁講一句好得意呀(^O^)/
呢度冷氣真係凍左小小,三點坐到關門,轉左三次位,但啲staff都肯幫我地較細啲個風,見到佢地大汗dup細汗真係唔好意思。
2013-06-08
$50 (Tea)