2024-03-21 21 views
冇用一排,一度搵唔番個acc,今日突然諗起,終於login得番個acc!教會聖誕想包場開party,想起之前來過這cafe,家庭式食物清新不會太肥膩,又抵食,就推薦了給教會!聖誕前夕下午包場3小時,想不到每人二百蚊都唔洗,很經濟實惠,感覺仲平過包partyroom叫外賣!(不過partyroom會有大型設施玩)小朋友比較多,加上我們第二天有派禮物活動,要大家做小手工,所以先跟店家溝通好整個活動流程借用了店的藍芽speaker播聖誕歌,氣氛一下子就來了!先玩了一下遊戲,炒熱氣氛,食物都上齊就開餐!下午包場食物沒晚上份量多和豐富(記得上次夜晚包場嘢食多到食唔晒要打包),但也夠大家裹腹了!本來不想點炸物太熱氣,為了小朋友點了一個咖哩角,可能太耐沒吃咖哩角,炸出來熱辣辣脆卜卜超多好味!被秒清的一盤!然後豆腐沙律、蟹柳沙律同炒雜菜都係被秒清的!蛋沙律三文治同蜜糖雞翼都係好好味!主食兩大盤,鋪滿鴨胸同煙三文魚!未食午餐的兄弟幫忙清掃才吃得完!個人還是比較喜歡牛奶布甸,滑嘟嘟又不太甜!嘢飲叫咗蜜糖茉莉花茶,啱晒我哋這年紀!另外的芒果同士多啤梨嘢飲,小朋友就勁鍾意!吃飽飽,大家就DIY曲奇餅,第二天當

個人還是比較喜歡牛奶布甸,滑嘟嘟又不太甜!

嘢飲叫咗蜜糖茉莉花茶,啱晒我哋這年紀!
另外的芒果同士多啤梨嘢飲,小朋友就勁鍾意!

吃飽飽,大家就DIY曲奇餅,第二天當教會活動的小禮物送!預先跟店家溝通好,幫我們準備好熱水溶朱古力筆,大人細路都玩得很開心!

我畫得比較肉酸⋯⋯

感恩,一切順利!
美好的聖誕gathering!🎄
2023-12-23
$180 (Lunch)
Celebration
Xmas's Eve