2020-12-19 1534 views
今年聖誕節應該係我最難忘既聖誕節🎄限聚令的關係,晚市禁堂食無聖誕大餐。聖誕節唔一定要夜晚食,食LUNCH都可以最緊要係同身邊最想一齊既人渡過就最好。今年提早少少過聖誕,週末去左 @om_tapas 食Christmas Semi Lunch Buffet一樣得姐🥳Christmas Semi Lunch Buffet成人每位$358,小童$198 (5歲至12歲),5歲以下小朋友則免費。另外飲品另計,$98-$198任飲。主菜方面有四款選擇,每人可選一款。另外有22款西班牙的小食任你遲擇。西班牙菜🇪🇸回想到從前Business Trip,經常性有Sangria.Churros.Paella等等,今日Semi Lunch Buffet任我點任我食大滿足。首先 Spinach Croquette 炸得相當香脆可口而且即叫即制,每道菜式盡顯誠意。Spanish Tortilla呈現三角形的薯仔蛋餅,是西班牙人酷愛的餐前tapas。Crab Cake都能夠做得想當出色,獨有嘅柔滑口感及肉汁豐香。Spinach Croquette 又係tapas最重要的一道菜之一,綠色的菠菜蓉配上雞肉及蘑菇餡,

Spinach Croquette 又係tapas最重要的一道菜之一,綠色的菠菜蓉配上雞肉及蘑菇餡,並炸至香脆相當入味。另外本店最出名—Crispy Pig Ear 酥炸豬耳,估不到有所驚喜豬耳帶有爽口的感覺並帶有脆身,如果來一杯美酒最好不過。

Ink Baby Squid亦是我至愛之選,不過吃起來要小心一點。黑色的小魷魚,份量其多並帶點爽口令人愈食愈美味。Sweet Pea Apple Salad 是素食之選,有青蘋果及青豆的配搭。

❄ Seafood Paella
西班牙菜🇪🇸又點少得西班牙海鮮飯,海鮮及份量恰到好處並以鐵盤盛載保持其熱力。不過飯粒比較硬若然淋返一點會更好。ᴘᴀᴇʟʟᴀ 吸收海鮮上的精華,相當濃郁又滋味。

❄ Carved Turkey & Trimmings
聖誕節又點少得火雞的出現呢,2個人的關係沒有全隻火雞不過會有每份上,火雞配上紅苺醬酸酸甜甜,相當開胃。旁邊會有薯菜、肉粒及蔬菜等,相當滿足。

最後甜品又點少得Churro Bites,記得從前到西班牙一試便愛上甜甜的,外脆金黃色內裡軟身,完全為這餐劃上完美的句號。

2020-12-12
$358 (Lunch)
  • 西班牙海鮮飯
  • Seafood Paella