2021-01-10 1828 views
由於今日人虧虧行唔到咁遠買野食,咁就近近地係公司附近覓食。 不過呢條街真係好好 ,是但一間d野食都可以安心食唔驚伏,仲要價錢係中上環嚟講都唔算貴。 而今日買既呢間小店,佢係正樓梯旁邊,唔算起眼,但係一到lunch time都幾多人等。上次食過佢個肉丸意粉之後就一直有d掛住🥺,所以就決左今日再拎埋的個lunch box 去encore果個意粉。佢地人手唔算多,一共3個人,一個煮意粉,一個負責飯,一個負責收錢pack食物,見佢哋個個密密做冇停手。 趁等候期間,我去左隔離店買左杯熱飲(詳情可以睇埋我另一篇食評)🥰 呢2間店我都好鍾意🥰 最後等左大約10分鐘多dd就有意粉喇😍個意粉好大兜,有6大粒雞肉丸,好香濃既蕃茄芝士醬汁😋😋,佢食落偏向蕃茄酸味,好醒胃。粉意又係口感岩岩好,唔會好淋但又掛到汁。雞肉丸簡直係我最愛😍佢係個樣望落結結實實,入面唔鬆散但又比外面淋d, 仲要幾juicy😍😍🤣 d汁多到食完都仲有好多🙈好喇!下要我要試埋佢d飯,似乎都好似幾多人叫佢d炸雞飯🧐
好喇!下要我要試埋佢d飯,似乎都好似幾多人叫佢d炸雞飯🧐
忌廉茄醬肉丸意粉
2021-01-06
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
忌廉茄醬肉丸意粉
  • 肉丸意粉