2023-07-23 451 views
最近來到北角附近,探索了這一家小而溫馨的咖啡店,店裡只有幾個吧檯座位,裝修簡約而溫馨,卻感到非常舒適。吧枱嘅位置放滿左貓貓嘅裝飾,面向嘅一面牆仲見到好多猫猫即影即有添!睇得出店主係一位猫主人,設置咗好多心機小物佈置小店。今日係平日下晝,人數唔會好多,小店距離地鐵站大概7分鐘步程,雖然舖頭細細,但係就好舒服咁可以同朋友傾吓偈飲吓嘢。食物款式主要都係圍繞三文治同牛角包窩夫,原本想點嘅炸雞窩夫,今日因為部機壞咗,所以冇得食,唯有下次再返嚟試✨其中邪惡爆芝火腿三文治真的是一個讓人驚喜的發現!這個三明治的芝士量非常充足,每一口都可以感受到芝士的香濃口感。火腿也很美味,給了這道菜色更多的層次感。另外也點了他們的Croffle套餐。這款croffle有四種口味可供選擇,我選擇了紫菜肉鬆口味。這個croffle非常鬆脆可口,上面鋪滿了紫菜和肉鬆,讓我感到非常滿足🤭水果冷泡茶這杯茶非常香甜,充滿了豐富的水果味道,帶出清新的口感,整杯茶中還有許多果粒,非常美觀同入口更有層次!Shaked Peach Iced Tea這杯冰茶非常清爽,有濃郁的蜜桃味道,而且裡面有一塊蜜桃果,為這個夏天帶出甜蜜嘅感覺配搭食物

水果冷泡茶

Shaked Peach Iced Tea
這杯冰茶非常清爽,有濃郁的蜜桃味道,而且裡面有一塊蜜桃果,為這個夏天帶出甜蜜嘅感覺配搭食物💕

2023-07-19
$150 (Lunch)
  • 醬爆芝士三文治