2022-09-25 109 views
終於到星期五, 放工後想和朋友打邊爐談心,但在銅鑼灣地區很多打邊爐的餐廳都要限時交檯,唯獨這家同撈同煲可以坐幾耐都得, 不會掃興趕人走。第一次到這家餐廳, 已被門外的招牌所吸引,內在的裝修亦還原六七十年代的香港。   連同碗碟都有以前的特色,呢D 應該真係買少見少。員工親切有禮, 推介我們食海鮮餐, 有鮑魚, 扇貝,聖子,蝦,另外我們再單點孜然魚皮,田園拼盤及一支啤酒。各種海鮮亦很新鮮, 食落口亦沒有沙, 單點的魚皮每塊都很大塊, 可以按自己的口味shake shake , 作為送啤酒的小食真是一流。湯底方面, 我們選了惹味的胡椒豬肚雞湯, 湯底沒有腥味, 飲落去不會嗆喉, 而且過一陣喉嚨會覺得好舒服,  基本上有呢個湯底, 食物都不需要點其他醬料。而且雞件有一隻雞的份量, 兩個人都食唔哂。員工的服務有禮, 在吃的期間亦會定時加湯及隔油,招呼周到。最後餐廳亦會送上懷舊啫喱及糖不甩,飽到頂住個肚。會再推薦給朋友下次有機會來試試其他食物。

連同碗碟都有以前的特色,呢D 應該真係買少見少。

海鮮餐

孜然魚皮