2021-08-22 670 views
Bakehouse 開咗一段時間都未去食,原因係好少去港島 依家多咗機會去,當然要趁機試試係咪真係傳說中香港最好食嘅egg tart!基本上每個人都會買佢地嘅蛋撻,我當然都打算試下!佢地嘅蛋撻每小時都會新鮮出爐,好彩排到我嗰陣仲有少量,後面嘅顧客好擔心買唔到呀蛋撻食落好似燉蛋,酥皮夠脆夠香,熱辣辣食真係好唔錯,雖然未到好驚艷,但佢用sourdough 整,價錢都合理,我好滿意,以後時不時會買黎食架喇難得黎到當然買多少少一次過試,呢個Crumble Apple Danish 頭幾啖嚇死我!硬到七彩呀!可能係啱啱食完蛋撻個口感相差太遠 食落又硬又韌,好彩食多幾啖就食到好香甜嘅蘋果吉士蓉同埋有好香嘅肉桂味,其實都好食,而且好大個,都會再encore外賣咗蛋撻同牛角包俾媽媽,佢話都好好食,而且唔貴,要我以後keep住買返屋企食
Bakehouse 開咗一段時間都未去食,原因係好少去港島

Sourdough  egg  tart

Crumble  Apple  Danish