2020-05-01 779 views
好耐之前去過大自然素食既太子分店一次,比佢啲員工既服務態度嚇親,之後一直冇再去。到前排佢做堂食半價優惠,就諗住比多次機會佢地,點知真係改善左好多,啲姐姐友善左,食都食得開心啲。個蛇羹真係好神奇,啲素肉既樣係同蛇肉一模一樣,真係呃得下人!生炒糯米飯當然就唔係生炒架啦,賣到咁平仲做生炒會蝕架,不過味道都唔錯。平時好少機會食到冇肉既糯米飯,今次食到覺得好滿意。牛仔肉冇乜特別,個份量就有少少呃秤。睇落以為好大份,原來舊錫紙入面係墊高左,真實份量獵火減左一半,大家要留意下。素翅燉椰皇係每日限量發售架,如果想食既話最好早啲去,或者book位果陣叫佢地留定比你,如果唔係好大機會冇得食。個湯好清甜,啲椰肉夠哂稔,輕輕力就筆到出黎食。啲仿魚生都係來貨,同其他有仿魚生既素店出品一樣,都係蒟蒻做既人工野,耐唔時食下都幾過癮。北京片皮鴨其實就唔係好似鴨架喇,不過我鐘意食佢塊薄餅同埋醬,包埋一齊食細細個啲回憶返晒黎。啲人成日話啲素食者食素肉係齋口唔齋心,其我地都係想回憶下以前既日子啫。十幾蚊就有一碟高麗菜,仲話係有機既添!大家又信唔信咁平有有機菜食呢?係既話真係益街坊!上湯浸翡翠苗整得幾好,啲菜苗煮得恰到好處,

陳皮白菊素蛇羹

生炒糯米飯

燒汁雜菌焗牛仔肉

原盅黃耳素翅燉椰皇

三文魚刺生

北京片皮鴨(跟薄餅)

上湯浸翡翠苗整得幾好,啲菜苗煮得恰到好處,唔會有陣臭青味,而且夠新鮮冇乜渣,唔錯。
鮮竹銀杏湯浸翡翠苗

依個竹筒飯真係要讚下啲姐姐!打開果陣係咁既樣,食落有少少乾,我地都不以為然照食。食食下有個姐姐行過,佢大驚,仲話依個竹筒飯煮得太耐,乾哂,要換過一個比我地。
農家燒焗竹筒飯

過左陣佢拎過第個竹筒飯黎,打開發現淺色好多,而且仲濕潤子多。好彩姐姐發現到幫我地換左,如果唔係都唔知自己食左啲咩落肚。
農家燒焗竹筒飯

松子魚個汁比較杰,可能個芡落得重手左少少,但個味都so far so good,啱啲鐘意食酸甜野既人。
松子糖醋魚

生煎包個餡偏乾,始終素叉燒比較難做到真叉燒比較juicy既感覺,趁佢做半價試下冇壞。
生煎迷你叉燒包

黎左三次對員工既態度改觀不少,如果你地都曾驚比佢地嚇怕過,不妨比次機會佢地,會有全新既體驗。