2009-07-05 3 views
還記得有一次和朋友S去荃灣, 佢在HAPPY LEMON叫左杯唔記得咩抹綠什麼, 我飲左佢一啖, 味道真的好捧。好想自己今次買返杯飲,由於唔記得左個正確名稱,就選擇左個相似既--------紅豆布丁抹綠,朋友M買左杯------紅豆抹綠沙冰。我杯紅豆布丁抹綠 - 紅豆唔算多, 布丁少少,不過抹綠真係好好味,用左抹香綠茶調出,味道濃濃, 連我平時唔鍾意飲抹茶都喜歡飲。朋友M飲了我杯野一口, 居然說甜了些......當然啦.......因為當我試佢杯紅豆抹綠沙冰時, 覺得超淡, 唔覺是抹綠囉~~~~可能太多冰。希望出多D唔同款既抹綠飲品啦!

希望出多D唔同款既抹綠飲品啦!
紅豆布丁抹綠