屋企人入院,有排未走得,去canteen買個飯買個湯比佢食住先,拎左,然後覺得天色已晚,吾知自己幾時走得,轉頭順便買個外賣比自己,小菜需時,我就拎左飯比屋企人先,交帶聲姐姐轉頭過嚟拎,好戲來啦:水吧阿姐叫我最好衣家拎埋,就快刪門!其實我已經等左一陣,決定走先。上左病房落返來,用左四個字吾夠,一推門入canteen未見其人已經聽到個阿姐就度鬧我:叫佢拎吾拎,又話轉頭拎,搞三搞四!我等我婆食完飯執埋野極速落嚟,而且距離關門時間有排,我吾知搞左乜三乜四。好在貌似經理嘅姐姐非常好聲好氣,我好多謝佢,但哩位美心MX嘅員工阿姐你堅系要反省下自己,入得醫院吾系有病就探病,搞三搞四吾會系醫院,希望你以後做個有口德嘅人。
TakeAway