2022-09-26 1867 views
七月嘅時候剛剛返到香港,又有朋友加拿大返香港探親,於是約埋一班朋友一齊去食飯,就揀咗呢間米芝連推介中菜老字號,我哋之前已經嚟過,食物水準好穩定,所以應該靠得住😊☘️咸蛋黃炸魚皮 - 炸得甘香酥脆,火候剛剛好唔會太燶,魚皮好薄唔會感覺好硬,絕對新鮮☘️蝦子柚皮 - 呢個菜真係好花功夫,柚皮蚊得好淋好入味,感覺入口即化,面頭舖滿蝦子好提鮮👍☘️炸子雞 - 呢個係佢哋招牌菜必點,皮脆肉嫩,我最鍾意,雖然近排減緊肥,但係個雞皮真係呢道菜嘅重點,所以都忍唔住食哂佢😋☘️梅菜蒸芥蘭 - 以前成日覺得呢味菜係老人家至喜歡,我一般都係叫比較惹味嘅炒菜,唔知點解今次食,覺得好好食,梅菜嘅咸味滲入芥蘭一齊食好入味,唔通我開始老咗😂☘️咕唠肉 - 呢個同生炒排骨一樣係我至愛,啖啖肉仲要酸甜酥脆,餸飯一流😋呢度啲員工全部都係老伙記,服務唔錯,我哋食完仲送咗糖水,overall 用餐體驗都好ok, 所以隔一段時間都會再嚟食😜

咸蛋王炸魚皮
蝦子柚皮