2018-09-03 2337 views
同老公兩個食晚飯,銅鑼灣中菜選擇多,新斗記我第一次食。七點半後記得訂座,好彩今次淨係等左20分鐘就有位啦!同橋底附近啲中菜價錢差唔多,但擁有米之蓮的光環嘅新斗記,自然覺得抵食啦。叫咗個自己響屋企好難煮嘅糖醋一字骨,用錫紙包好熱辣辣,略嫌肥咗少少,如果可以唔好咁肥會好好多!肉汁鮮嫩。天氣凍最好就係食煲,平時會叫魚香茄子煲,今日比我見到荔芋臘味煲,突然口痕痕又想試吓。有小小椰汁味而且臘味豐富,臘腸潤腸同埋臘肉都有。親埋碗白飯剛剛好。兩口子食兩個餸加埋甜品埋單三百幾蚊,甜品叫咗紅棗糕,雖然等耐左小小,但真係好好味,兩層中間仲有一層夾心。值得叫下!
同老公兩個食晚飯,銅鑼灣中菜選擇多,新斗記我第一次食。