2013-12-17 365 views
今日喺上水做完野有少少餓,搵左個地方坐下食個TEA,唔想食麥記快餐又想坐得舒服D 就諗到呢一間~聽聞呢間餐廳其他分店出品唔係好得,心諗可能會有奇積~!入到去唔算係好多人~可以自己揀個心儀的位坐,我手快快指左個卡位,一坐落感覺好窄..米之蓮身型的我的心口機乎貼住張枱,我以為自己咁豐滿,望下隔離原來都係咁~~就安慰自己忍耐一下~睇個餐牌,好多選擇,有中有西,我自己好中意食咖哩,之但係見佢個餐牌上話馳名的海南鷄米線, 又忍唔住想試下所以叫左個米線加埋個蕃茄湯底 (下午茶餐)一上到枱就覺得好意外, 我見到我的米線中除左几大件鷄之外仲有D薯仔粒,原來所謂的蕃茄湯底係加雜菜湯…馳名的海南鷄食落好明顯係雪鷄, 好鞋口,而且冇海南鷄醬料,如果唔係自己落單,以為自己係食切鷄米線,唔知原來係’海南鷄’,鷄件相當大件,連肥肥的皮,米線部份相當出色,浸左一段時間都唔會好淋,一條條好爽好彈牙~由於雜菜湯唔係咁夠味,所以加左几滴辣椒仔調味~不過不失的下午茶,只要放下心中對馳名的海南鷄的期望,呢餐尚算可以
今日喺上水做完野有少少餓,搵左個地方坐下食個TEA,
唔想食麥記快餐又想坐得舒服D 就諗到呢一間~
聽聞呢間餐廳其他分店出品唔係好得,心諗可能會有奇積~!
入到去唔算係好多人~可以自己揀個心儀的位坐,
睇個餐牌,好多選擇,有中有西,我自己好中意食咖哩,
之但係見佢個餐牌上話馳名的海南鷄米線, 又忍唔住想試下
所以叫左個米線加埋個蕃茄湯底 (下午茶餐)
一上到枱就覺得好意外, 我見到我的米線中除左几大件鷄之外
仲有D薯仔粒,原來所謂的蕃茄湯底係加雜菜湯…
馳名的海南鷄食落好明顯係雪鷄, 好鞋口,而且冇海南鷄醬料,
由於雜菜湯唔係咁夠味,所以加左几滴辣椒仔調味~

2013-12-17
$40 (Tea)