2022-08-19 513 views
呢間嘢真係平靚正,佢啲嘢真係大大份好似唔駛錢咁。最重要係佢以一個咁平嘅價錢,做出嚟嘅食物都唔差。佢係平民美食界嘅天使💪🏻前幾日同朋友嚟食,特登帶我嚟食一間佢話歷史悠久嘅西環美食,我朋友今年都30歲,佢話由細食到大,我估佢都起碼有30年歷史。佢個環境好一般,就係好耐年前普普通通嘅平民上海餐廳。我叫咗一份碗仔翅同埋兩份鍋貼同我朋友share,鍋貼皮厚度適中,唔太薄亦都唔太厚,包着豬肉嘅肉汁,味道鮮甜,佢嘅豬肉餡好多,真係不計成本。另外佢嘅碗仔翅都好出色,可能喺香港已經好難搵到好食嘅碗仔翅。佢有好多肉絲木耳同豆腐碎,食落去口感好豐富,好多料,真係值得一試。

佢個環境好一般,就係好耐年前普普通通嘅平民上海餐廳。

• 煎鍋貼