2015-05-14 896 views
昨晚響佐敦食完飯,行咗一陣就開始想食甜品,於是就走咗去旺角既HeSheEat,當轉入白布街時已看到門口有一條人龍,但比我想像中的短,真是好彩。 排了大約10分鐘就有位,坐下後就開始研究有什麼好吃。餐牌內主要有心太軟,奶凍,窩夫,梳乎厘,拿破侖這幾種類型既甜品可以選擇。對於一向鍾情窩夫既我就當然兩話不說就真接睇窩夫類啦 最後我點了,夏日鮮果窩夫夏日鮮果窩夫 ($52) - 以新鮮生果為主,配以云尼拿雪糕,楓樹糖漿,吃起來窩夫比較薄身,切開時感覺到脆脆的,放入口時是外脆內軟,點少許楓樹糖漿再加云尼拿雪糕一同放進口內非常好食,越吃越滋味~朋友就點了,芒果拿破崙芒果拿破崙 ($52) - 酥餅非常鬆脆,下面灑上糖霜,酥餅之間是吉士醬,食落軟綿但不算細滑,不會太甜。這款拿破崙我覺得只屬一般。這裏的窩夫真係好食 ,可以ENCORE,值得再來 。
排了大約10分鐘就有位,坐下後就開始研究有什麼好吃。

對於一向鍾情窩夫既我就當然兩話不說就真接睇窩夫類啦

最後我點了,夏日鮮果窩夫

夏日鮮果窩夫 ($52)
夏日鮮果窩夫
朋友就點了,芒果拿破崙

芒果拿破崙 ($52)
芒果拿破崙
這裏的窩夫真係好食
,可以ENCORE,值得再來
2015-05-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
夏日鮮果窩夫