復古味超濃嘅素食餐廳😂😎我諗咁多位精靈醒目嘅寶寶一早已經去過啦~佢就係veggieSF啦🥰佢喺中環嘅樓上舖!啲裝修懷舊美式風 啱晒大家去打卡😽😂.香脆大豆炸餅伴韓風辣汁Burger ($158)話明大豆炸餅!成個包一食入口就食醒陣豆味😂🤣不過配埋韓式辣醬都有盡力隱藏佢嘅豆味~辣辣地好惹味個包仲有好多夥伴~ 小芽菜、番茄同埋芝士、洋蔥‪(⸝⸝•‧̫•⸝⸝)包亦烘得脆脆仲有沙律同薯角伴碟nice 大份兼夾飽!.素海南雞配黃薑飯 ($148)嗰三個醬好似出奇蛋咁比你三個驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)個辣醬酸酸辣辣 好開胃~ 啲雞加薑蓉就連肉肉朋友都比佢𠱓咗 另一個醬就甜甜地似乳豬醬.加左錢轉左做餐($58)~佢地個粟米湯係甜湯😂覺得好新奇~係super sweet٩( ᐛ )۶
.💰Total: $400(+1)味: 7/10飽: 8/10抵: 7/10
.📍VEGGIESF中環士丹利街11號10樓.我將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家.#vegetarian #vegan #keepfit #eathealty #balancelife #hkig #eatrecords #food
復古味超濃嘅素食餐廳😂😎
香脆大豆炸餅伴韓風辣汁Burger ($158)
仲有沙律同薯角伴碟nice 大份兼夾飽!
素海南雞配黃薑飯 ($148)
嗰三個醬好似出奇蛋咁比你三個驚喜(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
個辣醬酸酸辣辣 好開胃~
啲雞加薑蓉就連肉肉朋友都比佢𠱓咗
另一個醬就甜甜地似乳豬醬
💰Total: $400(+1)
味: 7/10
飽: 8/10
抵: 7/10
📍VEGGIESF
中環士丹利街11號10樓
我將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家
#vegetarian #vegan #keepfit #eathealty #balancelife #hkig #eatrecords #foodiehk #greenfoodie #foodie #green #ramen #素食 #素食達人 #跑素 #美食 #健康 #健康飲食 #香港素食 #veggiesf #素人跑中環