2017-01-16 484 views
其實我一直都好信食評,呢間位於工廠既西餐,我真係用心研究過,才在家人生日的日子來用膳,點知...... 或許人地支筆太好,又或我太易信文字描述了,最終伏左。當我一去到時,感覺不錯的,因勝在夠大,點坐都唔迫。餐牌內的食物,沒那麼特別,一般西餐廳都有。我即時打開d 食評,一口氣叫了推介食物,包括慢烤羊架、斧頭牛排、西班牙海鮮飯、豬肋骨...... 點知當然一個比一個失望。【西班牙海鮮飯】似是南瓜汁濕炒飯,冇海鮮味,都不多海鮮,同埋唔夠熱,要知海鮮唔夠熱,其實就會有d 腥味。【斧頭牛排】係就係超大舊,但有三份一是肥膏,即冇肉食。加上我估佢烤時唔熱,所以油還油,肉還肉,食落去得個 「穌」字。【大蝦凱撒沙律】隻蝦用油炸,所以影響晒沙律清新的感覺。而沙律汁太喊了,俾得呢個價錢,我期望在頭盤應該有驚喜。點知換來係「驚」ar !希望今次真係個別事件,唔好浪費左咁靚既場la !

【西班牙海鮮飯】

【斧頭牛排】

【大蝦凱撒沙律】

希望今次真係個別事件,唔好浪費左咁靚既場la !

餐包
大蝦凱撒沙律